Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

Voorgestelde maatregelen

Energiebesparende maatregelenTot 3 november 2018 kunt u reageren op de nieuwe lijsten met voorgestelde erkende maatregelen in het kader van de Wet milieubeheer voor energiebesparing bij scholen, zorg, sport en kantoren. 

 

De internetconsultatie voor deze nieuwe lijsten is begin oktober 2018 van start gegaan. Het gaat om de voorgestelde wijziging van bijlage 10 bij de Activiteitenregeling. Daarin staan de erkende maatregelen voor energiebesparing, waarmee invulling kan worden gegeven aan de energiebesparingsverplichting in artikel 2.15, eerste lid, van het Activiteitenbesluit milieubeheer.

Ook nieuwe maatregelen

Het wijzigingsvoorstel beslaat een kleine 500 pagina's en gaat over de te treffen energiemaatregelen in diverse sectoren. Naast bekende maatregelen staan er ook nieuwe maatregelen in.

 

Zie voor:

  • gezondheidszorg en welzijn vanaf pagina 48
  • kantoren (onder meer openbaar bestuur en overheidsdiensten) vanaf pagina 79
  • onderwijs vanaf pagina 100
  • sport en recreatie vanaf pagina 244

EBS verplicht

Zes bedrijfstakken waren sinds 1 januari 2018 verplicht een 'energieregistratie- en bewakingssysteem' (EBS) te hebben. Deze verplichting geldt voor onder andere de gezondheidszorg- en welzijnszorginstellingen, kantoren, onderwijsinstellingen en sport en recreatie. 

 

 

 

Yes you can

Reageren?

U kunt direct reageren op de maatregelen via Overheid.nl, maar wij horen ook graag uw reactie (copy paste) onderaan dit bericht. Niet vergeten te saven.

 

De informatieplicht staat ook op de agenda van onze jaarbijeenkomst. Leuk u daar te ontmoeten.

 

 

Meer informatie

Snel naar

Partner worden?

Onderzoek gemeentelijk vastgoed

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner