Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

Kinderen moeten meer bewegen op scholen

Gemeenten zouden meer de leiding kunnen nemen en scholen zouden zich creatiever kunnen opstellen bij het vinden van plekken om kinderen meer te laten bewegen, aldus het rapport Plezier in Bewegen. 

Gemeenten die afgelopen jaren actief hun energie-doelen hebben aangepakt zijn nu toe aan de volgende stap; duurzaam materiaalgebruik. Leendert Odijk vertelt hoe het is gegaan. 

Onderzoek Vastgoedmanagement

Zo'n 90 gemeenten hebben in september 2018 hun rapport naar aanleiding van de landelijke enquête over het gemeentelijk vastgoed(management) ontvangen. De reacties zijn heel positief.

Informatieplicht energiebesparingDe informatieplicht rond energie-maatregelen, die naar verwachting in 2019 in werking treedt, vraagt flink wat tijd van gemeenten, scholen, sport-, zorg- en cultuurorganisaties. 

Aanmelden Jaarbijeenkomst Bouwstenen voor Sociaal

Meld u nu aan voor de Bouwstenen-jaarbijeenkomst op 4 december 2018. Dé dag waarop bestuurders, managers en professionals elkaar treffen en de laatste nieuwtjes delen rond duurzaam en slim.  

Sociale hypotheek

Maatschappelijk vastgoed financieren door middel van vrijwilligerswerk? De gemeente Enschede en de bewoners van de wijk Dolphia bewijzen dat het kan.

Rembrandt Sutorius spreker bij Jaarbijeenkomst Bouwstenen voor SociaalArtis wil net als veel gemeenten, scholen etc. het goede voorbeeld geven als het gaat om energie en klimaat. Directeur Rembrandt Sutorius kan daar inspirerend over vertellen. Kom 4 december luisteren.

In de rijksbegroting, die op Prinsjesdag is gepresenteerd, wordt extra geld uitgetrokken voor de verduurzaming van (maatschappelijk) vastgoed. Ook het onderwijs krijgt er geld bij. 

OnderzoekGemeenten en Bouwstenen doen onderzoek naar het gemeentelijk vastgoed. Gemeenten die de enquête invullen krijgen de resultaten plus een vergelijking met andere gemeenten retour en een vrijkaart voor een regiobijeenkomst. Nu invullen bespaart later tijd. 

Aanmelden Jaarbijeenkomst Bouwstenen voor Sociaal

Het duurt nog even, maar u kunt zich nu al aanmelden voor onze jaarbijeenkomst op 4 december in Rotterdam. Gratis of met vroegboekkorting.

Snel naar

Jaarbijeenkomst 4 december

Partner worden?

Onderzoek gemeentelijk vastgoed

Gebruikerservaringen informatiesystemen